До Києва приїхав поїзд з Уханя

На станцію Київ-Ліски прибув перший прямий контейнерний поїзд між Уханем (Китай) і Києвом. Він також став другим поїздом, відправленим з КНР.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зазначається, що в складі поїзда перевезено 43 сорокафутових контейнери із сульфатом магнію, обладнанням, алюмінієвими рамами, одноразовими шприцами, флаконами ПЕТ, іншими виробами легкої промисловості.

“Ми сподіваємося, що цей маршрут буде щотижневим. Він буде диктуватися попитом бізнесу. Перші поставки – це предмети легкої промисловості. У зворотному напрямку подивимося, яким буде попит серед українських компаній”, – прокоментував виконуючий обов’язки глави Укрзалізниці Іван Юрик.

“Для того, щоб контейнерні перевезення були ще більш зручними, цікавими і конкурентоспроможними, необхідно розвивати не тільки цей транспортний залізничний коридор, а й цифрові коридори. Саме тому спільно з колегами на засіданні уряду я буду піднімати питання напрацювання цифрових коридорів, щоб було спрощено митне оформлення і все робилося з максимальною цифровізацією. Це наступний крок, щоб залізничні перевезення виходили на новий рівень”, – додав міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Маршрут поїзда склав 9,5 тис. км, з Уханя він відправився 16 червня.

До Києва приїхав поїзд з Уханя

Планується, що час подолання маршруту становитиме 15 діб.