Німеччина в рамках угоди з Туреччиною прийняла 10 тисяч мігрантів

За чотири роки Німеччина в рамках угоди між Європейським Союзом і Туреччиною прийняла близько 10 тисяч мігрантів з турецьких таборів для біженців.

Про це повідомила в середу, 8 липня, німецька газета Die Welt з посиланням на відповідь МВС ФРН на офіційний запит Вільної демократичної партії (ВДП). Видання при цьому зазначає, що Німеччина з великим відривом лідирує в списку країн ЄС, які беруть біженців з території Туреччини.

За даними Єврокомісії, з 4 квітня 2016 по 16 березня 2020 року в Європу в рамках угоди з Туреччиною переселилися 28835 мігрантів, в тому числі 9967 – в Німеччину. Це означає, що ФРН прийняла в два з гаком рази більше мігрантів, ніж Франція, яка посідає друге місце по прийому біженців з таборів для біженців у Туреччині.

Угода з Туреччиною

Туреччина прийняла близько 3,6 млн сирійських біженців. В рамках угоди, укладеної з ЄС в 2016 році, вона взяла на себе зобов’язання перешкоджати нелегальній міграції цих людей в країни Євросоюзу в обмін на багатомільярдну фінансову допомогу. Туреччина також погодилася на реадмісію мігрантів, які незаконно проникають через її територію на грецькі острови. Євросоюз в свою чергу зобов’язався регулярно приймати сирійців з турецьких таборів для біженців.

За повідомленням газети Die Welt, Нідерланди прийняли за останні чотири роки 4571 сирійського біженця, Фінляндія – 1964, Швеція – 1940, Іспанія – 766 біженців. Австрія, Хорватія, Італія, Литва, Люксембург і Португалія взяли лише по кілька сотень людей. У той же час Кіпр, Чехія, Греція, Угорщина, Ірландія, Польща, Румунія і Словаччина в рамках угоди Євросоюзу з Туреччиною не прийняли жодного сирійського біженця.