Прокуратура АРК скерувала до суду обвинувальний акт стосовно зловмисників, які виготовляли і збували зброю

Прокуратура Автономної Республіки Крим скерувала до суду обвинувальний акт щодо трьох громадян України, які обвинувачуються у вчиненні організованою злочинною групою цілого ряду злочинів пов’язаних із незаконним виготовленням, переробкою вогнепальної зброї та вибухових речовин за ч. 3 ст. 263-1, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Автономної Республіки Крим.

У ході досудового розслідування встановлено, що троє громадян України організували в приміщенні одного з київських заводів майстерню, де незаконно виготовляли та зберігали вогнепальну зброю, вибухові речовини, бойові припаси, які у подальшому незаконно збували на території України. «Зокрема, керівник угрупування налагодив механізм щодо виготовлення, забезпечення виробничого процесу, безпеку та конспірацію під час передачі вогнепальної зброї та вибухових речовин. У ході слідства зібрано докази протиправної діяльності кожного учасника організованої злочинної групи», – йдеться у повідомленні.

Також, за результатами обшуків в приміщенні майстерні, місцях зберігання зброї, а також житлових приміщеннях фігурантів злочинної діяльності, виявлено та вилучено 4 гранатомети, 30 гранат, 2 вогнемети, 3 кг вибухової речовини «С4» (пластид), 3 електродетонатори, 6 гвинтівок, 3 одиниці автоматичної зброї, 37 пістолетів, 2 крупнокаліберні снаряди, близько 14 780 боєприпасів різного калібру.

За результатами досудового розслідування, обвинувальний акт відносно трьох осіб скеровано до Солом’янського районного суду м. Києва для розгляду справи по суті.