ДБР затримало військовослужбовця та посередника, які за 5 тисяч доларів видавали довідки про непридатність до військової служби

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві, затримали начальника одного з відділень Деснянського районного військового комісаріату у місті Києві та Київській області та його посередника після одержання ними неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Як передає прес-центр ДБР, за даними досудового розслідування, військовослужбовець вимагав від громадянина неправомірну вигоду у сумі 5 000 доларів США за видачу довідки про непридатність до військової служби.

9 липня 2020 року слідчі ДБР затримали військовослужбовця та його посередника після отримання чергової частини неправомірної вигоди в сумі 2 000 доларів США в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру та обрання відносно них запобіжних заходів.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура міста Києва. Оперативний супровід – працівники Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.