Росії знову не вдалося провести в ООН резолюцію щодо Сирії

Росії знову не вдалося провести через Раду Безпеки ООН резолюцію, що обмежує постачання гуманітарної допомоги Сирії через Туреччину.

За словами дипломатів, при голосуванні в четвер, 9 липня, Росію підтримали лише дві з 15 країн-учасниць Радбезу. Москва пропонувала залишити відкритим для постачання допомоги в Сирію лише один КПП на турецькому кордоні терміном на півроку.

У Радбезу ООН залишилася лише одна, остання спроба прийняти рішення, що влаштовує всіх. Якщо це не вийде, то 10 липня поставки гуманітарної допомоги в Сирію через Туреччину припиняться.

Росія і Китай, що підтримують президента Сирії Башара Асада, хочуть залишити для поставок допомоги в північно-західний регіон Сирії, що знаходиться під контролем джихадистів і опозиції, лише один КПП, посилаючись на те, що поставки допомоги тепер легше організувати з території самої Сирії. Раніше Москва і Пекін наклали вето на західний проект резолюції, в якому пропонувалося продовжити постачання допомоги Сирії через два КПП на турецькому кордоні ще на один рік.