Грузія відкриває кордони п’яти країнам ЄС

Грузія з 1 серпня відкриє свої кордони без попередніх умов п’яти країнам ЄС – Німеччини, Латвії, Литві, Франції та Естонії.

Це означає, що громадяни цих країн зможуть безперешкодно в’їхати до Грузії, заповнивши заздалегідь спеціальну електронну анкету. При цьому вони повинні прибути зі своєї країни прямим авіарейсом.

«Ми очікуємо, що будемо повністю контролювати процес, це не буде небезпечним для наших громадян і у нас не буде масових внутрішніх передач. Виходячи з цього ми прийняли рішення, що з певними країнами у нас буде повне безумовне повідомлення», – заявила в своєму коментарі голова грузинського МОЗ Катерина Тікарадзе.

Також з 1 серпня дозволені ділові візити в Грузію з усіх країн, однак за умови, що гості, які відвідують Грузію у справах, кожні 72 години ми будемо робити робити ПЛР тест на наявність COVID-19 за свій рахунок, або ж в якості альтернативи пройдуть обов’язковий двотижневий карантин, який сплатять самі.

При цьому громадяни Грузії при в’їзді в країну зобов’язані пройти двотижневий карантин в спеціальних готелях за рахунок держави.