Хорватія змінили правила в’їзду для громадян України

Громадяни України при в’їзді в Хорватію повинні пройти 14-денну самоізоляцію або пред’явити негативний результат ПЛР-тесту на коронавірус.
Як повідомляється на сторінці Посольства України в Республіці Хорватія, відповідне рішення прийняв Інститут охорони здоров`я Хорватії 10 липня.
Згідно з рішенням, усі громадяни третіх країн, які мають підставу на в’їзд до Хорватії, з особистих невідкладних причин (напр., мають приватну власність в Хорватії), повинні пройти обов’язкову 14-денну самоізоляцію.

«Самоізоляція може бути скорочена до 7 днів, якщо особа за власні кошти через сім днів після прибуття в Хорватію здасть забір матеріалу з носа і горла та отримає негативний результат ПЛР тесту на SARS-CoV-2», – уточнили у посольстві.
Особам, які їдуть в Хорватію з туристичною метою або іншою діловою метою та заради навчання, за умови пред’явлення негативного результату ПЛР-тесту на SARS-CoV-2, який є не давніший як 48 годин (рахуючи від часу взяття забору до прибуття на прикордонний перехід), обов’язкова 14-денна самоізоляція не потрібна. У разі відсутності ПЛР-тесту – вони мають пройти 14-денну самоізоляцію.
1 липня Хорватія, Туреччина, Єгипет, Албанія та Чорногорія відкрили кордони для українців. Умовою в’їзду в Хорватію було підтвердження бронювання готелю або гостьового житла.