Електронні лікарняні хочуть повноцінно запустити в Україні вже з серпня

У Міністерстві охорони здоров’я України планують в серпні запустити повноцінне тестування листків непрацездатності в електронній формі.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, передає Уніан.

«Зараз ми звернулися до наших лікарень щодо тестування цієї моделі (електронних лікарняних – ред.), вона буде заповнюватися на ресурсах Пенсійного фонду, коли лікар може відразу заповнити та за допомогою електронного цифрового підпису підписати лікарняний. Зараз ми в режимі тестування і отримання відгуків від наших лікарень…Більше 700 лікарень вже відгукнулися і почали тестувати, я думаю тиждень-два ми її протестуємо, налаштуємо і вже в серпні плануємо запустити цю систему», – повідомив Степанов.

За його словами, вона спочатку буде функціонувати в тестовому режимі, який, зокрема, передбачає дію як електронних, так і звичайних паперових лікарняних листків непрацездатності, для того щоб цей перехід був поступовий.

«В майбутньому ми достатньо швидко повністю перейдемо на електронний реєстр цих лікарняних, які дозволять знизити будь-які фальсифікації та порушення в цій сфері», – додав очільник МОЗ.