В Конгресі США заговорили про вступ України в НАТО

США будуть ефективнішими в протидії Росії, якщо Україна та Грузія стануть членами НАТО – така думка пролунала протягом слухань у Конгресі США.

Слухання стосувались реакції Білого дому на повідомлення, що Росія платила Талібану за атаки на американських солдат в Афганістані, пише Голос Америки.

Перед конгресменами виступили експерти з своїми пропозиціями стосовно того, як ефективніше протидіяти Росії на військовому та політичному рівнях.

Старший аналітик Атлантичної ради США та колишній заступник помічника Міністра оборони США Ян Бжезінський сказав, що дії Америки повинні бути негайними і безкомпромісними.

США будуть ефективнішими в протидії Росії, якщо Україна та Грузія стануть членами НАТО – така думка пролунала протягом слухань у Конгресі США. Слухання стосувались реакції Білого дому на повідомлення, що Росія платила Талібану за атаки на американських солдат в Афганістані. Перед конгресменами виступили експерти з своїми пропозиціями стосовно того, як ефективніше протидіяти Росії на військовому та політичному рівнях.

Старший аналітик Атлантичної ради США та колишній заступник помічника Міністра оборони США Ян Бжезінський сказав, що дії Америки повинні бути негайними і безкомпромісними.

“США повинні вибудувати оборону, зірвати ці операції і прямо змусити російське керівництво відповідати на військовому, політичному і найвищому рівнях влади. Якщо ми не захистимо себе, якщо ми не зірвемо ці російські операції, і якщо ми не змусимо російське керівництво відповідати, вони продовжуватимуть – і, можливо, нарощуватимуть напругу надалі”.

Нагадаємо, 12 червня Україна отримала новий статус партнера НАТО, ставши учасником програми розширених можливостей.

При цьому генсек Альянсу Йенс Столтенберг заявив, що, незважаючи на новий статус, Угорщина продовжує перешкоджати проведенню міністерських зустрічей комісії НАТО-Україна.