Фірташ відсудив у WOG 598 мільйонів гривень

Господарський суд Волинської області задовольнив позов ПрАТ “Концерн Стирол”, що належить олігарху Дмитру Фірташу, та вирішив стягнути з ТОВ “ВОГ Трейдинг” 598 мільйонів гривень.

Про це повідомляє Finbalance.

Згідно з судовими матеріалами, ця заборгованість виникла на підставі договору про надання безпроцентної фінансової допомоги на поворотній основі. Строк повернення фіндопомоги спливав 1 січня 2019 року.

1 липня 2020 року госпсуд Донецької області відмовився задовольнити позов “ВОГ Трейдинг” до “Концерн “Стирол” про визнання недійсним згаданого договору.

За даними держреєстру, кінцевий бенефіціар “Концерн Стирол” – Дмитро Фірташ, а власники “ВОГ Трейдинг” – Степан Івахів, Сергій Лагур, Роман і Софія Єремеєви (діти покійного народного депутат Ігоря Єремеєва), яким належить група “Континіум” (серед її активів – у т.ч. мережа АЗС WOG).

У 2018 році Group DF Дмитра Фірташа публічно заявляла про кредиторські вимоги до мережі WOG на 460 млн доларів. Разом з тим, в Group DF заперечували, що вона є міноритарним акціонером WOG.

За даними ЕП, Фірташ отримав пакет акцій мережі в 2013 році в рамках погашення боргу WOG перед банком “Надра”.