Уряд заборонив ввезення залізничних вагонів резидентів і залізничної служби Росії

Кабінет міністрів заборонив ввезення на митну територію України залізничних вагонів, попередніми власниками яких були підприємства-резиденти Російської Федерації або вони були приписані до залізничної служби РФ.

Як повідомила прес-служба Мінінфраструктури, відповідне рішення було прийнято сьогодні, 15 липня, на засіданні уряду.

За словами міністра інфраструктури Владислава Криклія, постановою 608 вагонів були підприємства-резиденти Російської Федерації, а 15 вагонів були у власності підприємств-резиКабміну від 30 грудня 2015 року №1147 вже запроваджено заборону на ввезення на митну територію України вживаних залізничних вагонів и таких, які ввозяться в митному режимі імпорту, що походять з Російської Федерації.

«Однак водночас з листопада минулого року юридичними особами-резидентами України було придбано 1165 вагонів, країною походження яких не була Російська Федерація. З них попереднім власникомдентів Російської Федерації з 2014 року. Щоб такі рухомі склади теж підпадали під дію заборони, ми внесли відповідні зміни до постанови, яку сьогодні і підтримав уряд. Вдячний колегам за прийняте рішення”, – цитує прес-служба Криклій.

Згідно з новими змінами до постанови, які були розроблені Міністерством інфраструктури, передбачається встановлення заборони на ввезення на митну територію України вживаних залізничних вагонів імпорту і які ввозяться в митному режимі імпорту, серед залізничних адміністрацій приписки яких з 20 лютого 2014 року є або була залізнична адміністрація Російської Федерації.