Міжнародні військові навчання Rapid Trident вперше відбуватимуться в Україні та Польщі

Цього року міжнародні військові навчання Rapid Trident («Стрімкий тризуб») вперше відбуватимуться в Україні та Польщі.
Як повідомляє АрміяІnform, у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки (МЦМБ) Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного на Львівщині завершилася чергова планувальна конференція з підготовки багатонаціональних навчань Rapid Trident-2020.
Зважаючи на режим карантину, американська сторона брала у заході участь через відеоконференцзв’язок, а учасники працювали в малих групах із дотриманням відповідних санітарних норм.
Як повідомив керівник прес-служби МЦМБ капітан Віталій Ілик, упродовж тижня напрацьовано сценарій та розв’язано організаційні питання. Згідно з задумом навчань, з українськими піхотинцями відпрацьовуватиме завдання елітний підрозділ морської піхоти США та контингенти інших країн. Кількість учасників ще погоджують, проте вже відомо, що вперше у навчаннях участь братимуть представники Фінляндії, а ключова роль литовсько-польсько-української бригади імені Великого гетьмана Костянтина Острозького (ЛитПолУкрБригу) – поза конкуренцією.
Цього року вперше Rapid Trident вийде за межі Яворівщини й загалом України, адже частина його учасників перебуватиме в польському Любліні в штабі ЛитПолУкрБригу. Через пандемію й карантинні заходи тренування будуть зв’язані віртуально й керовані з Центру імітаційного моделювання МЦМБ через інтернет-зв’язок й у режимі відеоконференції.
Ще однією особливістю цьогорічного навчань стане ширше залучення Міжнародного товариства Червоного Хреста з його напрацюваннями порятунку та допомоги.
Вже традиційним буде не лише військовий, а й антитерористичний порядок денний.
Навчання заплановані на середину вересня. Учасники прибуватимуть раніше, аби пройти 14-денний карантин.
Міжнародні військові навчання Rapid Trident проводяться в Україні з 2006 року.