Суд зобов’язав почати розгляд справи про перестрілку поліції в Княжичах

Київський апеляційний суд зобов’язав Броварський міський районний суд Київської області розпочати розгляд справи про перестрілку поліцейських в Княжичах. Колегія суддів почне процес 28 липня.

Про це повідомляється в матеріалах суду.

Броварський суд у лютому відмовився розпочати розгляд справи проти 5 співробітників поліції, обвинувачених у причетності до цієї перестрілки. Суд вказав, що в обвинувальному акті немає конкретики та не зазначена мотивація дій підсудних.

Прокуратура не погодилася з таким рішенням і подала апеляційну скаргу.

У червні Апеляційний суд підтримав позицію прокурорів, скасував постанову Броварського суду і зобов’язав його почати розгляд справи. Колегія суддів почне процес 28 липня.

Обвинуваченими у злочині є колишній начальник карного розшуку поліції Києва Леонід Курята, а також поліцейські Андрій Курта, Ігор Іващенко, Роман Мариновський і Олександр Меліхов.

Нагадаємо, в ніч на 4 грудня 2016 року в Княжичах під Києвом столичний кримінальний розшук за підтримки спецназу КОРД проводив спецоперацію по затриманню грабіжників. Під час операції на місце подій прибув підрозділ Броварського відділення поліції охорони, яке зреагувало на сигналізацію в одному з сусідніх будинків.