В Україні продовжує відновлюватися ринок праці

За півтора місяці літа роботодавці розмістили на 47% більше пропозицій про роботу, ніж за аналогічний період навесні, що говорить про відновлення попиту на нових співробітників.

Про це повідомляється в дослідженні Міжнародного кадрового порталу grc.ua.

Згідно з результатами дослідження, активний попит на співробітників спостерігається саме в тих сферах, чия робота була неможлива або значно обмежена в період дії основних карантинних обмежень. Так, наприклад, у розглянутий період активніше почали шукати: домашній персонал, працівників у сфері “Туризм, ресторани”, консультантів, банківських працівників, працівників у спортивні установи.

Схожі тенденції спостерігаються і в розрізі активності галузей. У першій половині літа відчутно більше вакансій розмістили роботодавці з таких сфер: Роздрібна торгівля, Фінансовий сектор, Електроніка, приладобудування, побутова техніка, комп’ютери та оргтехніка, Послуги для населення (салони краси, пошиття, ремонт одягу та взуття, таксі, туристичні компанії, спортивні і фітнес-клуби, центри розваг тощо), Готелі, ресторани, громадське харчування, кейтеринг.

Крім того, в першій половині літа 2020 року, як і раніше, найбільшу кількість пропозицій про роботу розмістили для представників профсфер ІТ, телеком (в порівнянні з весною позиції цієї профсфери дещо ослабли, а частка в загальному обсязі знизилася в межах 1-2%), Продажі (менеджерів із роботи з клієнтами, продавців тощо, навпаки, почали шукати активніше, а частка в загальному обсязі зросла на 3-4%), Маркетинг, Банки (частка профсфери збільшилася на 1-2%), адмінперсоналу, Бухгалтерія, Виробництво (частка профсфери зменшилася на 1-2%), Транспорт, Початок кар’єри, Будівництво.