Вчені розробили новий препарат для лікування раку молочної залози

Вчені розробили новий препарат для лікування одного з найагресивніших видів онкозахворювань – потрійного негативного раку молочної залози.

Препарат не токсичний і не викликає серйозних побічних ефектів, на відмінну від хімієтерапії. Авторами дослідження є група вчених з Університету Арканзасу. Результати своє роботи вони опублікували в журналі Advanced Therapeutics, пише “Громадське”.

Вчені поєднали новий клас наноматеріалів для доставки ліків в організм з вже розробленим препаратом і створили новий нанопористий матеріал, який націлюється і вбиває ракові клітини, не впливаючи на здоров’я.

Зазначається, що потрійний негативний рак молочної залози – один з найбільш агресивних і фатальних. Його важко лікувати хімієтерапією, він часто потребує хірургічного втручання.

“Після раку шкіри рак молочної залози – найбільш поширена форма онкозахворювань в американських жінок. Як ми знаємо, тисячі людей помирають від раку грудей щороку. Пацієнти з потрійними негативними клітинами особливо вразливі через токсичний побічний ефект єдиного погодженого лікування цього типу раку. Ми вирішили цю проблему шляхом розробки нового препарату”, – розповів керівник дослідження Хасан Бейзаві.

Наразі препарат повинен ще пройти тести на ефективність і безпеку.