Повітряні сили ЗСУ придбають тренажери для зенітних ракетних комплексів за майже 11 млн грн

Повітряні сили Збройних сил України придбають тренажери для зенітних ракетних комплексів за майже 11 млн гривень.

Про це йдеться у повідомленні інформагентства Міноборони АрміяInform з посиланням на командування Повітряних сил ЗСУ.

Перемогу в тендері здобуло ТОВ ”Конструкторське бюро ”Логіка”, що входить до складу ГС ”Ліга оборонних підприємств України”. Вартість угоди становить майже 11 млн грн.

”Відповідно до договору, навчально-тренувальна база Повітряних сил поповниться тренажерами для зенітних ракетних комплексів ”Бук-М1” та С-300П”, – йдеться повідомленні.

Зокрема, йдеться про два мультимедійні комплекси для навчання обслуг самохідної вогневої установки 9А310М1, комплекси пункту бойового управління 9С470М1, моделювання бойової обстановки та відтворення єдиного інформаційного простору зенітного ракетного дивізіону ”Бук-М1”, комплексу для підготовки обслуг апаратного контейнера Ф2К ЗРК С-300П, а також відповідне програмне забезпечення для всіх вищезгаданих тренажерів.

”Уже невдовзі ця техніка надійде до навчально-тренувального центру зенітних ракетних військ Повітряних сил ЗСУ. Як зазначили в командуванні виду, подібні тренажери дають можливість якісно та в більш стислі терміни підготувати фахівців ЗРВ до бойових стрільб і водночас зекономити бюджетні кошти”, – йдеться в повідомленні.