Нардепу Федині вручили обвинувальний акт у справі про погрози на адресу президента

Народному депутату від партії ”Європейська солідарність” Софії Федині вручили обвинувальний акт у справі про погрози на адресу президента.
Про це Федина заявила в ефірі телеканалу ”Прямий”.
Депутат нагадала, що після вручення обвинувального акту справу мають передати до суду для розгляду по суті.
Як потерпілий у суді має виступити президент Володимир Зеленський.
Наприкінці жовтня 2019 року народний депутат від ”Європейської солідарності” Федина і волонтер Маруся Звіробій (Олена Біленька) оприлюднили спільне відеозвернення, відреагувавши на спілкування президента Володимира Зеленського з добровольцями на підвищених тонах у Золотому 26 жовтня. Під час запису відеоблогу Федина та Звіробій, зокрема, висловилися щодо ризиків життю глави держави.
Вони наголошували на неприпустимості такої поведінки президента, звинувачували його у спробі капітуляції перед агресором та припускали, що може статися з Зеленським на передовій. ”Там несподівано може вибухнути граната, а ще там обстріли бувають… Було би найкрасивіше, щоб це все сталося під час московського обстрілу, коли дехто в білій чи голубій сорочечці припреться на передову”, – сказала Федина.
10 лютого 2020 року Печерський райсуд Києва застосував до Звіробій запобіжний захід у вигляді особистого зобов`язання з необхідністю носити електронний браслет.
10 березня суд застосував до Федини запобіжний захід у вигляді особистого зобов`язання.
8 травня суддя повернула прокурору клопотання про продовження запобіжного заходу Звіробій. Відтоді до Звіробій не застосовується жодного запобіжного заходу.
12 травня Державне бюро розслідувань завершило досудове слідство в справі.