Правоохоронні органи Білорусі затримали під Мінськом росіян з приватної військової компанії (ПВК) “Вагнера”

Бойовики, яких у ніч проти 29 липня правоохоронні органи Білорусі затримали під Мінськом, виявилися росіянами з приватної військової компанії (ПВК) “Вагнера”.

Про це повідомляє видання “БЕЛТ”.

Як повідомили в правоохоронних органах, вони отримали інформацію про прибуття на територію Білорусі понад 200 бойовиків для дестабілізації обстановки в період виборчої кампанії. По прибуттю до Мінська група чоловіків заселилася в один з готелів, маючи при собі три великі валізи. Вже 27 липня члени ПВК виселилися з готелю та переїхали в один із санаторіїв Мінського району.

В адміністрації санаторію повідомили, що приїжджі звернули на себе увагу нехарактерною для російських туристів поведінкою та одноманітним одягом. Крім того, чоловіки не вживали спиртного й не відвідували розважальних закладів.

У ніч проти 29 липня співробітники правоохоронних органів затримали 32 бойовиків іноземної приватної військової компанії. Список затриманих потрапив у розпорядження видання “БЕЛТ”.

Раніше президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Росія втручається у внутрішні справи країни, зокрема у передвиборчу кампанію.