Пентагон розкрив деталі передислокації військ США в Європі

США планують зменшити контингент американських військ в Німеччині на майже 12 000 до 24 000.

Про це повідомив очільник Пентагону США Марк Еспер в середу, передає Голос Америки.

З 11 900 військових, яких буде передислоковано з Німеччини, приблизно 6 400 повернуться до США і 5 600 будуть переведені до інших країн НАТО, йдеться в заяві Пентагона.

Передислокація почнеться вже за кілька тижнів і міститиме, за словами Еспера, такі чотири основні етапи:

1. Різні штаби США будуть консолідовані в Європі поза Німеччиною, включаючи, в деяких випадках, спільне розміщення з партнерами по НАТО в Бельгії та Італії. Це посилить НАТО і покращить операційну ефективність та готовність більше 2 000 військовослужбовців цих штабів, заявив Еспер.

2. Майже 4 500 військових Cavalry Regiment повернуться до США, інші атакувальні підзрозділи почнуть ротацію далі на схід у Чорноморському регіоні, що «дасть нам більш постійну присутність» для запевнення союзників на південно-східному фланзі НАТО, йдеться в заяві.

3. 2 500 службовців ВПС, що базуються у Великій Британії і відповідають за дозаправку та спецоперації, і повинні були перебазовуватись до Німеччини, залишаться у Британії, задля забезпечення базперебійної боєготовності цих підрозділів.

4. Бойовий ескадрон та інші частини буде переміщено до Італії, ближче до Чорноморського регіону.

На додаток до цих передислокацій та ротації військ, оголошених президентом Трампом та президентом Польщі Дудою в 2019 році, також планується пересунути головний елемент новоствореного V Корпусу Сухопутних сил США до Польщі, після того, як Варшава підпише Угоду про співпрацю в оборонній сфері, йдеться у заяві.

Можливо, будуть і інші можлівости для переміщення додаткових сил до Польщі та Балтії, запевнив очільник Пентагону.