У Станиці Луганській відкрили мобільний пункт для охочих пройти ПЛР-тестування

У Станиці Луганській працюватиме мобільний пункт, де можна буде добровільно здати матеріал для проходження ПЛР-тестування.

Про це повідомив голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

«У Станиці Луганській має запрацювати мобільний пункт, де можна буде добровільно здати матеріал для проходження ПЛР-тестування. У разі отримання негативного тесту це дозволить не перебувати на самоізоляції», – наголосив Гайдай.

Також повідомляється, що за підсумками засідання вирішено залишити без змін раніше прийняті послаблення протиепідемічних заходів.

Крім того, як зазначили в ОДА, доручено продовжити виконання заходів, спрямованих на ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації, спричиненої коронавірусом, та інформування громадськості щодо дотримання низки карантинних обмежень.

Заступник директора Луганського обласного лабораторного центру МОЗ України Володимир Жданов доповів про основні показники стосовно запровадження або послаблення карантинних заходів в області: інцидентність за останні сім днів – 1,36; заповненість ліжок хворими – 4,24; середня кількість тестувань – 56,47; коефіцієнт виявлення випадків інфікування – 0,8%.

Інцидентність по адміністративних територіях на 100 000 населення (9 випадків за 7 днів): Сєвєродонецьк – 5,3; Новоайдарський район – 2,5; Біловодський район – 2,7.