Росія провела артилерійські стрільби в районі полігону бойової підготовки “Опук” в анексованому Криму

Російська Федерація провела артилерійські стрільби по невидимих берегових цілях поблизу брегів в районі полігону бойової підготовки “Опук” в анексованому Криму. Про це 1 серпня повідомили в пресслужбі Міноборони Росії.

Зазначається, що екіпаж фрегата Чорноморського флоту (ЧФ) “Адмірал Ессен” провів у Криму залікові артилерійські стрільби. Зокрема, особовий склад вразив невидимі берегові мети, що імітують позиції умовного противника, застосувавши артилерійську установку А-190.

“В ході проведення стрільб розрахунки артилерійської бойової частини фрегата отримали цілевказівки і відпрацювали алгоритм дій при виконанні навчально-бойової вправи”, – йдеться у повідомленні.

За даними Міноборони РФ, артилерійські стрільби по берегових цілях були проведені згідно з планом заходів бойової підготовки Чорноморського флоту.

Нагадаємо, нещодавно Росія розпочала раптову перевірку військ Південного і Західного військових округів, а також окремих сполук центрального підпорядкування, Повітряно-десантних військ і морської піхоти Північного, Тихоокеанського флотів.

Однак, у Міністерстві закордонних справ України розцінили раптову перевірку боєздатності військ РФ як демонстрацію агресивних планів.