У Міноборони мають намір провести реформи за стандартами НАТО

Новопризначений начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов планує реформувати українську розвідку та впроваджувати в ній стандарти НАТО.

“Я зроблю все, щоб відновити цілісність і неподільність України, посилити нашу потужність. Мій курс на реформування системи залишиться незмінним, на основі принципів і стандартів НАТО. Ми відновимо сам дух української військової розвідки”, – сказав він агентству “Інтерфакс-Україна”.

5 серпня президент України Володимир Зеленський своїми указами звільнив Василя Бурбу з посади начальника Головного управління розвідки Міноборони країни та призначив на цю посаду Кирила Буданова.

Буданов у 2007 році здобув освіту в Одеському інституті Сухопутних військ, а після навчання розпочав службу в спецназі ГУР Міноборони України, де обіймав різні посади. Брав участь у бойових діях на Донбасі з 2014 року і є повним кавалером ордену “За мужність”. З 2020 року служив на посаді заступника директора в Службі зовнішньої розвідки України.