SpaceX отримав контракт від міністерства оборони США на суму 316 мільйонів доларів

Американський виробник космічної техніки SpaceX отримав контракт від міністерства оборони США на суму 316 мільйонів доларів.

Йдеться про запуск космічних апаратів для військових Сполучених Штатів в найближчі п’ять років – в 2022 – 2027 роках. Про це, в п’ятницю, 7 серпня, пише CNN Business.

В рамках цього ж конкурсу угоду з Пентагоном укладе і космічне підприємство United Launch Alliance. Угода з ULA на цей же період складе 337 мільйонів доларів.

“ULA обслуговуватиме 60% всіх супутників національної безпеки, які планується запустити до 2027 року. SpaceX візьме на себе роботу над рештою 40%”, – уточнюється в повідомленні.

На цей час, згідно з публікацією Пентагону, конкретна кількість запусків в контракті не визначена. Кількість пусків в інтересах нацбезпеки з космодромів на мисі Канаверал і Ванденберг, буде встановлюватися щорічно.

Видання підкреслює, що SpaceX і ULA вже не перший рік підтримують дуополію щодо існуючих запусків для забезпечення національної безпеки.

United Launch Alliance – спільне підприємство корпорацій Boeing і Lockheed Martin.

Компанію SpaceX заснував підприємець Ілон Маск в 2002 році.

Раніше компанія Ілона Маска відправила в космос чергову партію з 57 міні-супутників для розгортання глобальної мережі інтернет-покриття Starlink.