Озброєні люди на мотоциклах убили шість французьких туристів

Озброєні люди на мотоциклах убили шість французьких туристів і їх Нігера гіда і водія в заповіднику в Нігері в неділю, повідомив високопоставлений чиновник і джерело в місцевих службах безпеки.

Напад стався в заповіднику жирафів в районі Курі, повідомив Reuters губернатор регіону Тіллабері Тіджані Ібрахім Катіелла.

Жители одного из регионов северного Нигера в традиционных костюмах (архивное фото)

«Їх перехопили і вбили», – сказав він, підтвердивши, що шість громадян Франції і два громадянина Нігеру загинули. Джерело зі служби безпеки повідомив, що загиблими нігерцамі були гід і водій.

В адміністрації президента Франції Еммануеля Макрона підтвердили, що в Нігері були вбиті французькі громадяни. У заяві говориться, що Макрон провів телефонну розмову з президентом Нігеру Махамаду Іссуфу, але подробиці їх бесіди не повідомляються.

Уряд Нігера поки не прокоментувало інцидент.

Уряд Франції застерігало співвітчизників від поїздок до багатьох районів Нігеру, де діють угрупування бойовиків, включаючи «Боко Харам» і філія «Ісламської держави».

Заповідник жирафів в Курі є найпопулярнішою пам’яткою в Нігері – країні, що межує з сімома державами в нестабільному регіоні, включаючи Лівію, Малі, Чад, Алжир і Нігерію.

У жовтні 2017 року, пов’язані з «Ісламським державою» бойовики вбили із засідки чотирьох американських солдатів.

Франція, колишня колоніальна держава в регіоні, в червні створила коаліцію з країн Західної та європейських союзників для боротьби з ісламістськими бойовиками в регіоні Сахель, в який входить Нігер.

З 2013 року вона спрямовує тисячі військовослужбовців в цей посушливий регіон на південь від Сахари. Проте, насильство з боку бойовиків зростає.