АМКУ офіційно почав дослідження по змові «Автомагістралі-Південь» та «Техно-буд-центру»

АМКУ почав дослідження інформації «Ліги антитрасту» щодо змови ТОВ «Автомагістраль-Південь» та ТОВ «Техно буд центр» на дорожніх тендерах загальною ціною 11 млрд.грн.

Про це повідомила голова Комітету Ольга Піщанська у відповідь на  заяву «Ліги антитрасту».

Подане у червні повідомлення про змову перевірятиме Північне міжобласне територіальне відділення АМКУ.

Експерти «Ліги антитрасту» виявили низку ознак змови між компаніями, що вдвох розіграли 35 тендерів на загальну суму 11 млрд.грн. При цьому «Автомагістраль-Південь» і «Техно буд центр» ні на гривню не знижували ціну у кожних других торгах.

Також фірми підтримують сталі господарські стосунки та залучають одна одну на субпідряд.

Наприклад, на двох аукціонах по ремонту дороги М-12 на загальну суму 1 млрд грн перемоги здобув «Техно-Буд-Центр», але компанія не підписала договори. Завдяки цьому контракти отримала «Автомагістраль-Південь», яка програла торги з дорожчими на 300 млн. гривень пропозиціями.  Після цього «Автомагістраль-Південь» залучила «Техно-Буд-Центр» на субпідряд щодо ремонту цієї дороги й сплатила їй понад 600 млн. грн.

«Автомагістраль-Південь» та «Техно-Буд-Центр» входять в Національну асоціацію дорожників України, що обєднує улюблених фаворитів Укравтодору.

Це вже четверте дослідження АМКУ щодо змов на дорожніх тендерах, розпочате за заявами «Ліги антитрасту». Раніше були подані заяви про змови компаній «Onur» і «Gocay»,  «Автомагістраль-Південь» і «Ростдорстрою», «НТЦ «Дорожній контроль якості» та «ДержДорНДІ ім.Шульгіна».