Глава МЗС Німеччини виступив за діалог з Росією

Міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас виступив за продовження діалогу з Росією, незважаючи на серйозні розбіжності в поглядах на багато актуальних проблем.

“Тільки із залученням Москви для вирішення важливих міжнародних питань ми досягнемо міцних результатів”, – заявив політик у вівторок, 11 серпня, перед поїздкою в Москву і Петербург, передає DW.

За його словами, це в рівній мірі стосується ситуації на Сході України, в Лівії, Сирії. У питаннях контролю над озброєннями у Москви також ключова позиція, і ядерна держава повинна діяти відповідно до тієї відповідальністю, яку покладає на неї цей статус, зазначив Мас.

Глава МЗС ФРН у вівторок відвідає Москву вперше з початку пандемії коронавіруса. Він назвав “складними” двосторонні відносини, вказавши на вбивство в Берліні колишнього чеченського польового командира Хангошвілі в серпні 2019 року, в організації якого Федеральнаяя прокуратура Німеччини підозрює російську владу. Однак, як вважає Маас, в питаннях, що вимагають прояснення, потрібно говорити один з одним відкрито, потрібно продовжувати діалог. “Адже германо-російські відносини занадто важливі, щоб пускати їх на самоплив”, – сказав політик. На зустрічі з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим Маас обговорить ситуацію в Донбасі, Сирії та Лівії.

У другій половині дня Маас відправиться в Петербург. У минулому році ФРН в якості гуманітарної жесту з нагоди 75-річчя зняття блокади Ленінграда виділила 12 мільйонів євро, більша частина яких призначена для переоснащення петербурзького Госпіталю для ветеранів воєн. За даними німецького МЗС, ця ініціатива реалізується в даний час.