НАБУ оголосило суддю Вовка та Ко в розшук

Національне антикорупційне бюро України оголосило в розшук сімох фігурантів у справі про можливе захоплення влади керівництвом Окружного адміністративного суду Києва шляхом встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів.

Про це повідомили у прес-службі НАБУ.

«НАБУ розшукує підозрюваних, які діяли у межах злочинної організації на чолі з головою ОАСК, яка мала на меті захоплення державної влади шляхом встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів України (ВККСУ), Вищою радою правосуддя (ВРП) та створення штучних перешкод у їхній роботі», – йдеться у повідомленні.

У антикорупційному відомстві уточнили, що в розшук оголошені Павло Вовк, Володимир Келеберда, Ігор Качур, Микола Сірош, Ігор Погрібніченко, Олексій Огурцов, Сергій Остапець.

17 липня відбулись обшуки в Окружному адмінсуді Києва, а також у Державній судовій адміністрації.

Згодом детективи НАБУ пред`явили підозру в створенні злочинної організації і захопленні влади голові Окружного адмінсуду Києва Павлу Вовку, його заступнику Євгену Аблову, п`яти суддям і керівникові Держсудадміністрації Зеновію Холоднюку.

Пізніше цю інформацію підтвердили в НАБУ і зазначили, що триває процес вручення підозр ще 4 особам.

За даними САП, 12 осіб на чолі з головою ОАСК діяли в рамках злочинної організації, яка мала на меті захоплення державної влади шляхом встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів України, Вищою радою правосуддя і створення штучних перешкод в їх роботі.

У САП стверджують, що ця злочинна організація ухвалювала замовні рішення у власних інтересах, а також в інтересах політичних і бізнесових кіл.

Пізніше голова ОАСК Вовк та голова ДСА Холоднюк заявили, що їм не вручали повідомлення про підозри.