«Ювентус» хоче обміняти Дугласа Косту на Ляказетта за аналогією з трансфером Пьянич-Артур

Туринський «Ювентус» продовжує розмірковувати над тим, як звести фінансовий баланс при мінімальних втратах для складу команди.

Як стверджує журналіст Танкреді Палмер, «стара синьйора» готова обміняти вінгера Дугласа Косту на форварда «Арсеналу» Олександра Ляказетта не зовсім звичайним способом.

За даними Палмер, туринці хочуть застосувати схему, яка використовувалася при обміні Міралема Пьяніча на хавбека “Барселони” Артура. Угоди були здійснені одночасно, але це був не класичний обмін, а окремі покупки-продажу. Справа в тому, що витрати на покупку гравця розподіляються на кілька років, а ось отриманий прибуток відразу фіксується в звітності клубу. Наприклад, номінальна вартість Пьяніча становила 13 млн євро, а продали його за 60 млн, що додало в фінансовий баланс туринців 47 млн.

«Арсенал» розмірковує над пропозицією «Юве», проте перепоною є висока зарплата Кости.

Раніше повідомлялося, що «Ювентус» готовий включити в угоду по Ляказетту півзахисника Адріена Рабьо. На 29-річного форварда «Арсеналу», крім чемпіона Італії, також претендують «Інтер» і «Атлетіко».

У сезоні-2019/20 Ляказетт забив 12 голів і віддав 7 результативних передач в 39 матчах за «канонірів» у всіх турнірах. На рахунку 29-річного Дугласа Кости 29 матчів, 3 голи і 7 асистів за «Ювентус».