Суд відмовив експрокурору Кулику у поновленні його на посаді

Шостий апеляційний адміністративний суд Києва відмовив у поновленні колишньому прокурору Костянтину Кулику на посаді в прокуратурі та у стягненні середнього заробітку за вимушений прогул.

Про це йдеться у рішенні суду.

“Апеляційну скаргу (Кулика –ред.) залишити без задоволення, а рішення Окружного адміністративного суду Києва від 31 березня 2020 року – без змін”, – йдеться в постанові.

Так, Кулик планував поновитися на посаді в прокуратурі та стягнути середній заробіток за час вимушеного прогулу.

Як відомо, 24 жовтня 2016 року Спеціальна антикорупційна прокуратура України подала обвинувальний акт стосовно військового прокурора сил АТО Костянтина Кулика до суду для розгляду по суті.

Як повідомляло НАБУ раніше, обвинувальний акт К.Кулику вручили 21 жовтня у приміщенні Бюро. Його звинувачують у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.368-2 КК України (“Незаконне збагачення”).

Детективи НАБУ 7 жовтня 2016 року завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного збагачення Костянтина Кулика, військового прокурора сил АТО.

Під час досудового розслідування встановлено, що в період з 2011 до 2015 року, перебуваючи на службі в органах прокуратури, підозрюваний отримав сукупний дохід у розмірі понад 1 млн 670 тис. гривень.

Більшість цих коштів була витрачена у закладах харчування, на автозаправних станціях та у магазинах. Водночас у цей же період витрати К.Кулика перевищили його дохід на 2,6 млн грн і становили близько 3,4 млн грн.