Глава МВС Білорусі заявив, що не піде у відставку

Міністр внутрішніх справ Білорусі Юрій Караєв заявив в неділю журналістам на мітингу на майдані Незалежності, що не піде у відставку, якої вимагають прихильники опозиції, оскільки його відхід з поста деморалізує особовий склад МВС і зробить неконтрольовану ситуацію в сфері безпеки в країні.

Про це повідомило агентство БелТА.

“Як тут (Павло) Латушко (директор Національного академічного театру імені Янки Купали – тут і далі, ред.) кричав: я повинен піти у відставку? А (Володимир) Некляєв (поет, колишній кандидат в президенти Білорусі на виборах 2010 року) – що я повинен застрелитися? я б їм приніс цим дуже велику радість, деморалізувавши свій особовий склад. І тоді розвалиться все”, – наводить БелТА слова Караєва.

“Ми охороняємо державність, ось ці ось будівлі (в тому числі Будинок уряду), що функціонують для держави, райвідділи міліції від захоплення. Це символ. Адже якщо протестувальники захоплять райвідділ міліції, то ми втратимо авторитет, свою значимість, свою владу. А хто буде реагувати на правопорушення? ” – задався питанням глава МВС Білорусі.