США виділили додаткову гуманітарну допомогу Іраку

Держсекретар США Майк Помпео в середу оголосив про виділення додаткової гуманітарної допомоги Іраку в розмірі 204 мільйонів доларів.

Ці кошти покликані допомогти іракському народу, іракським біженцям в регіоні і тим громадам, які їх приймають.

Як пояснив Помпео, ця сума включає майже 133 мільйони доларів від Бюро з питань народонаселення, біженців та міграції Держдепартаменту і більше 71 мільйона доларів від Бюро гуманітарної допомоги USAID.

З урахуванням цієї суми гуманітарна допомога Іраку, виділена США з початку 2019 фінансового року, перевищила 706 мільйонів доларів. Крім того, Сполучені Штати надали 49,5 мільйона доларів в якості допомоги в боротьбі з коронавірусом в Іраку і більш 22,7 мільйона доларів на надання допомоги сирійським біженцям в Іраку.
За словами держсекретаря, ці кошти допоможуть забезпечити житло, необхідну медичну допомогу, екстрену продовольчу допомогу, а також послуги водопостачання, санітарії та гігієни по всьому Іраку. Це також поліпшить доступ до громадянської документації і юридичних послуг, розширить можливості медичних установ і розширить доступ до освіти і можливостям отримання коштів для існування.

«Сполучені Штати залишаються найбільшим донором гуманітарної допомоги в Іраку і в усьому світі, відповідно до нашої Стратегією національної безпеки, – зазначив Помпео. – Ми цінуємо всіх донорів, які активізували свої зусилля, і продовжуємо закликати як традиційних, так і нових донорів допомогти задовольнити зростаючі потреби».