Екс-помічник Трампа Стівен Беннон назвав свій арешт в США політичною заказухою

Колишній помічник президента США Стівен Беннон, котрого звинувачують у шахрайстві і розкраданні коштів, назвав свій арешт політичним злочином.

Про це Беннон заявив в п’ятницю на своєму подкасті War Room.

“Я не збираюся здаватися. Це політично замовний злочин”, – зазначив він. На його думку, дії прокуратури Південного округу штату Нью-Йорк націлені на те, щоб залякати тих, хто підтримує проект будівництва стіни на американо-мексиканському кордоні.

“Я в цій справі надовго. Я прийшов, щоб битися, і буду продовжувати боротися”, – обіцяв він.

20 серпня під варту були взяті 66-річний Беннон, 38-річний Брайан Колфейдж, 56-річний Ендрю Бадолато і 49-річний Тімоті Ши. Їм інкримінується привласнення великих коштів більш ніж з 25 млн добровільних пожертвувань, зібраних некомерційною організацією We Build the Wall (“Ми будуємо стіну”). Організатор схеми Колфейдж звинувачується в розкраданні понад $ 350 тис., Беннон – сотень тисяч доларів. Їх справи розглядаються в суді Південного округу Нью-Йорка, а справи двох інших співучасників – у Флориді і Колорадо. Кожному пред’явлені звинувачення за двома пунктами – електронне шахрайство та легалізація злочинно нажитих коштів. Кожен пункт передбачає покарання до 20 років в’язниці.

Беннон в 2016 році обіймав одну з ключових посад в передвиборчому штабі Дональд Трампа. Пізніше він був призначений на пост головного стратега Білого дому. Однак в серпні 2017 року Беннон прийняв рішення піти у відставку. ЗМІ тоді стверджували, що його відносини з Трампом серйозно ускладнилися. Беннон раніше висловлювався на підтримку об’єднань правого і ультраправого спрямування.