Компанія Huawei вийшла на друге місце з постачання розумних годинників

Huawei стала другою в світі компанією за обсягом поставок розумних годин за підсумками першої половини 2020 року.

Про це свідчить звіт дослідницької компанії Counterpoint Research.

За оцінками експертів Counterpoint Research, за першу половину поточного року в усьому світі було поставлено близько 42 млн розумних годинників. Експерти відзначають, що обсяг поставок практично не змінився в порівнянні з аналогічним періодом попереднього року, проте отримана виробниками виручка зросла на 20% в річному численні.

Лідером за обсягом поставок залишається американська компанія Apple, що наростила за рік поставки Apple Watch на 22%. У першій половині 2020 року компанії Huawei вдалося наростити обсяг поставок на 57% в порівнянні з аналогічним періодом попереднього року. Завдяки такому зростанню Huawei зайняла другий рядок за обсягом поставок.

Сукупна виручка виробників розумних годин в першому півріччі розподілилася наступним чином: на частку Apple довелося 51,4% від загального обсягу, на частку Garmin — 9.4%, на частку Huawei, Samsung і Imoo — 8,3%, 7,2% і 5,1% відповідно. Найбільш продаваними моделями розумних годин за цей період стали Apple Watch Series 5, Apple Watch Series 3, Huawei Watch GT2, Galaxy Watch Active 2 і Imoo Z3 4g.