Зустріч Вучича і Хоті у Вашингтоні перенесена на 4 вересня

Зустріч президента Сербії Олександра Вучича і прем’єр-міністра Косово Авдулли Хоті офіційно переноситься з 2 на 4 вересня.

Інформацію підтвердив для албанського новинного агентства Telegrafi прес-секретар Ради з національної безпеки США Джон Улліот.

Ми віримо, що прогрес в економічних питаннях, в тому числі в створенні робочих місць і прискоренні економічного розвитку, є першим кроком до прискорення мирного врегулювання.

Нагадаємо, зустріч Хоті і Вучича в США повинна була відбутися ще 27 червня, проте була скасована після публікації спеціальним трибуналом по Косово обвинувального акту щодо президента Косово Хашима Тачі, який також повинен був взяти участь у зустрічі. Вважається, що виклик Тачі в Гаагу був санкціонований Брюсселем з метою не допустити перехід лідерства в діалозі між Сербією і Косово до США.

В результаті перша зустріч представників Косово і Сербії на високому рівні після перерви, що тривала майже два роки, відбулася 16 липня за посередництва Спеціального представника ЄС з діалогу між Сербією і Косово Мирослава Лайчака.