УЄФА може зберегти новий формат плей-офф єврокубків

Президент УЄФА Олександр Чеферін заявив, що формат “фіналу восьми”, який використовувався для завершення перерваних пандемією сезонів Ліги чемпіонів і Ліги Європи може бути збережений на майбутнє.

“Система з однією грою здається мені більш цікавою, ніж система з двома зустрічами. Це одна з позитивних речей, які були привнесені завдяки пандемії. У нас не було іншого варіанту, окрім як використовувати цю систему. Виявилося, що така система навіть краща.

Але потрібно розуміти, що «Фінал восьми» дуже складно розташувати в календарі. Але людям сподобалося дивитися матчі, в яких вирішується все і де кожен клуб може здобути перемогу. Ми розглянемо цю ідею на майбутнє. У вересні або жовтні ми серйозно подумаємо над цим.

Навіть якщо ми отримаємо менше матчів, їх цінність може зрости, якщо просувати їх належним чином. Мої друзі зі світу футболу і не тільки дзвонять мені і пишуть. Всі вони в захваті від такого формату. У ньому не так багато тактики.

Протягом тижня турнір знаходиться в центрі уваги всього світу, і це може стати фантастикою, але подивимося. Потрібно подумати, як реалізувати ідею, якщо наважимося”, – цитує Чеферін AP.