У США пояснили свою стратегію по близькосхідному врегулюванню

Стратегія США по близькосхідному врегулюванню полягає не в ізоляції палестинців, а в тому, щоб не робити дурниць. Таку думку висловив зять і старший радник президента США Джаред Кушнер в інтерв’ю газеті Politico, яке транслювалося в прямому ефірі на сайті видання.

На прохання журналістів, він прокоментував американську ініціативу з близькосхідного врегулювання, так звану угоду століття.

“Наша стратегія полягає не в ізоляції палестинців, наша стратегія полягає в тому, щоб не робити дурниць. Довгий час ми боремося зі звичкою людей говорити те, що не має ніякого сенсу”, – сказав Кушнер.

Як приклад, він піддав критиці висловлювання про фінансову кризу в Палестині і проблеми в секторі Гази. За версією помічника американського лідера, палестинці зіткнулися з “фінансовою кризою, якої вони самі і добилися” у зв’язку з тим, що відмовилися прийняти від Ізраїлю щомісячні податкові відрахування за товари, виготовлені на палестинських територіях.

“Єдина причина конфлікту в секторі Газа полягає в тому, що палестинці самі запускають ракети і бомби в бік Ізраїлю”, – вважає зять Дональда Трампа.

Відповідаючи на питання про надання Палестині коштів, він підкреслив: “Ми більше не відправляємо вам гроші. Ми не збираємося відправляти кошти американських платників податків в країну або людям, які головним чином ображають Америку і сприймають нашу допомогу як належне. Ми просто намагаємося дотримуватися здорового глузду і не здійснювати дурниць “.

Кушнер додав, що США готові обговорювати з Палестиною врегулювання близькосхідної кризи.