Стало відомо, хто очолить журі Одеського кінофестивалю

Журі міжнародної конкурсної програми 11-го Одеського кінофестивалю (ОМКФ) очолить канадський композитор Говард Шор, який є автором саундтреків до популярних голлівудських фільмів, а також лауреатом премій «Оскар», «Греммі» і «Золотий глобус».

Шор – один з провідних композиторів сучасності, написав багато саундтреків до голлівудських фільмів, які глядачі чують вже 40 років.

У 1975 році він став одним із засновників відомої комедійної телепередачі на каналі NBC «Суботнього вечора в прямому ефірі».

«Він не тільки режисував номери, а й з’являвся в кадрі як актор і музикант. У 1978 році він написав свій перший саундтрек до драми «Я сумую за тобою, обіймаю і цілую», – повідомили в прес-службі.

Зазначається, що з 1980 року Шор повністю зосередився на створенні музики до кінофільмів. Серед його робіт – «Муха» (1986), «Мовчання ягнят» (1991), «Гра» (1997), «Банди Нью-Йорка» (2002), «Авіатор» (2004).

Найбільшу славу композитору принесла робота над кінотрилогією «Володар перснів» Пітера Джексона, за яку він отримав безліч нагород. На основі цієї музики Шор створив симфонію, з якою гастролював по всьому світу. Разом з ним фільми міжнародного конкурсу оцінюватимуть ісландська актриса, театральний режисер Хальдор Герхардсдоттір, зірка кіно з Португалії Жоана Рібейру, відома за фільмом Террі Гілліама «Людина, яка убила Дон Кіхота», а також українська актриса театру і кіно Лариса Руснак і французький актор, режисер Серж Аведікян.

11-й Одеський міжнародний кінофестиваль відбудеться онлайн з 25 вересня по 3 жовтня.