Шевченко назвав прізвище гравця, який не гратиме в матчі проти збірної Швейцарії

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко напередодні поєдинку Ліги націй проти швейцарців відповів на питання журналістів.

– Ви говорили, що ця пауза могла позначитися на ігрових зв’язках в збірній. Вдалося їх повернути за цей збір?


– В першу чергу ми робимо все, щоб гравці швидше згадали всі ці зв’язки, які були. Хочу подякувати всім клуби за цей міні-збір, який вони дали можливість нам провести. Це великий плюс. Нам вдалося попрацювати і над тактикою, і підняти трохи тонус команди.

Ми досить розібрали і говорили про ці двох матчах. Тому я чекаю хорошого футболу і хорошої реакції від гравців.

З усіма все в порядку. Єдине – нас покинув Шапаренко. У нього невелика м’язова травма. Ми порадилися з лікарями в клубі і збірній і сьогодні його відпустили.

У мене величезну повагу до Володимира Петровича за ту роботу, яку він провів у збірній Швейцарії. Однозначно ця команда серйозно підняла свій рівень. Вони грає в дуже хороший футбол. Я недавно прочитав новину про те, що президент Швейцарії відвідав Україну. Дуже приємно, що наші зв’язки поліпшуються. Я взагалі дуже люблю Швейцарію і бажаю їм удачі.

– Коли дізналися, що матч буде у Львові, багато зраділи. Але зараз буде матч без уболівальників. Чи вплине це на настрій команди?
– Величезне спасибі Львову за прийом. Нам не можна ні з ким спілкуватися, але в цьому місті ми все одно відчуваємо підтримку. Це особливе місто для команди, вона завжди вдало тут грала. Ми всі розуміємо, яка сьогодні ситуація. Є певні рамки, в які поставили всіх. Ми це приймаємо і розуміємо, що глядачів нам не вистачає. Сподіваємося, що вони незабаром повернуться. Але здоров’я всіх людей – це найголовніше. Заходи, які приймаються в світі і в нашій країні у зв’язку з пандемією, на мій погляд, виправдані. Просто ми повинні набратися терпіння.

– Чи вважаєте ви матч зі Швейцарією ключовим за третє місце або розраховуєте на очки в матчах з Іспанією та Німеччиною?
– Ми розраховуємо на хорошу гру і, звичайно, на окуляри. Тому з таким настроєм команда буде виходити на всі ігри.

– Розкажіть трохи про Андреа Адзаліне, який увійшов до тренерського штабу збірної.
– Він з нами вже з минулого року. Це чудовий фахівець, який відповідає за фізичну підготовку футболістів. У нього відмінне резюме. Він працював в “Лестері”, в “Монако” – у багатьох клубах. Це дуже хороший фахівець.

– За добу до гри ви вже знаєте стартовий склад або є позиції, з приводу яких ви ще сумніваєтеся?
– Ми викликали новачків і комусь із них я дам шанс завтра зіграти. На цей рахунок я і думаю.