Влада Росії вирішила виділити Криму додаткове фінансування на вивезення сміття

Прем’єр-міністр Росії Михайло Мішустін підписав розпорядження, відповідно до якого анексований Крим отримає додаткове фінансування на підтримку операторів, які здійснюють вивезення відходів.

Про це повідомляється на сайті російського уряду 6 вересня, пишуть Крим реалії.

«Додаткове фінансування отримають республіки Алтай, Калмикія, Карелія і Крим, а також Волгоградська, Іркутська, Саратовська, Тверська і Ульяновська області. Їм перерозподілять 838 мільйонів рублів в межах коштів, передбачених на ці цілі у федеральному бюджеті», – сказано в інформації.

Виділення цих коштів в уряді Росії пояснили збільшенням обсягів побутового сміття в умовах самоізоляції через пандемію коронавирусу.

У Сімферополі місцеві ЗМІ писали про проблеми з вивезенням сміття. Сімферопольці скаржаться на навали сміття навколо контейнерних майданчиків, а також баки, які не завжди вивозять вчасно. На міському підприємстві «Екоград», що займається прибиранням побутових відходів, пояснили, що винні самі городяни.

У Криму є 28 полігонів для твердих побутових відходів, проте, за інформацією російського Міністерства екології та природних ресурсів Криму, функціонувати можуть лише дев’ять. Ще в 2018 році влада Криму розповідала про передбачуване завершення будівництва семи сміттєпереробних комплексів і п’яти полігонів для захоронення твердих комунальних відходів.

На думку місцевих екологів, в Криму немає полігонів твердих побутових відходів, які б відповідали сучасним екологічним вимогам.