ДБР відкрило справу на Ситника через продаж землі в Криму

Державне бюро розслідувань (ДБР) відкрило кримінальне провадження стосовно директора НАБУ Артема Ситника за фактом незаконного продажу земельної ділянки в Криму.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на відповідні кримінальні провадження.

Як повідомляє видання, справу відкрито за статтею 366-1 Кримінального кодексу України. Артема Ситника звинувачують у продажі земельної ділянки в Севастополі за російськими законами за 40 тисяч доларів, що не було відображено у декларації директора НАБУ. За цією статтею передбачено покарання до 2 років тюремного ув’язнення.

Також на Ситника подано заяву щодо “самовільного захоплення влади” і перевищення ним службових повноважень через ігнорування рішення Конституційного суду України про незаконність його призначення на посаду.

Як відомо, ділянку землі в окупованому Криму (ділянка Б-65 в садовому товаристві “Міраж” в Нахімовському районі Севастополя) було оформлено дружиною Ситника на своє ім’я відповідно до норм російського законодавства. Ситник заперечував його відчуження. Однак за фактом ділянка була продана у 2017 році і були сплачені податки до бюджету РФ. Факт продажу землі за 900 тис. російських рублів підтверджують виписки з російських реєстрів, договір купівлі-продажу та інші документи.