“Дочка” Deutsche Bank виплатить США $ 583 тис. штрафу за порушення антиросійських санкцій

Компанія Deutsche Bank Trust Company Americas (DBTCA), що є дочірнім підприємством німецького Deutsche Bank, погодилася виплатити владі Сполучених Штатів штраф в розмірі понад $ 583 тис. за порушення американських санкцій, введених через російську агресію проти України.

Про це йдеться в поширеній заяві Мінфіну США.

В цілому мова йде про дві угоди. У першому випадку компанія заплатить понад $ 157 тис. за порушення американського законодавства, зокрема DBTCA опрацювала великий платіж, пов’язаний із закупівлею нафтопродуктів з санкційною компанією, яка знаходиться Кіпрі”. Уточнюється, що це зареєстрована на острові нафтова компанія-трейдер IPP Oil Products. Як вважає американська сторона, DBTCA мала підстави вважати, що такий майновий інтерес присутній, проте не вжила заходів, щоб виключити це.

У другому випадку виплата складе більше $ 425 тис., за даними Мінфіну США, DBTCA здійснила цілу серію грошових переказів на рахунки Краснодарського крайового інвестиційного банку (Крайінвестбанк), який також знаходиться під американськими санкціями за роботу в анексованому Криму.

Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели економічні санкції. Росія заперечує анексію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості». Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.