Генерал США закликав Латинську Америку до обережності в угодах з Росією і Китаєм

Непрозорі політичні і комерційні угоди Росії і Китаю з країнами Латинської Америки і Карибського басейну загрожують дестабілізацією Західної півкулі, якщо ці країни не будуть проявляти обачність.

Про це заявив заступник глави Південного командування збройними силами США.

Генерал-лейтенант ВПС США Майкл Полон, виступаючи перед віртуальної аудиторією на щорічній конференції видання Defense News, заявив, що зростаюча участь Росії і Китаю в справах регіону може мати негативні наслідки. Він навіть порівняв їх поведінку з поведінкою транснаціональних злочинних організацій, з якими Південному командуванню доводиться регулярно боротися.

«Я хотів би підкреслити, що Сполучені Штати Америки витягають величезну вигоду в плані безпеки від мирного, стабільного і безпечного Західної півкулі, – сказав Полон. – Але якщо говорити про конкуренцію великих держав, то Китай і Росія не цінують того, що цінують наші західні демократії. Вони не дорожать тими принципами, якими дорожимо ми, і які ми неухильно захищаємо з нашими партнерами».

«Вони, Китай і Росія, процвітають так само, як і транснаціональні злочинні організації – на непрозорих політичних і ділових рішеннях. І вони використовують це в своїх інтересах», – продовжив заступник голови командування.

Він не став вдаватися в деталі.