Працівники Департаменту захисту інтересів суспільства і держави Нацполіції встановили нападника на журналістів

Під час перевірки інформації щодо законності видобутку надр невідомий напав на журналістів інформагенції.

Як передає Управління комунікації Національної поліції України, у результаті одного кореспондента доставили до лікарні для надання первинної медичної допомоги. Наразі нападнику повідомлено про підозру за ст. 345-1 (Погроза насильством щодо журналіста) Кримінального кодексу.

У червні цього року на журналістів, які здійснювали перевірку інформації щодо законності видобутку піску на території Київської області, напав невідомий чоловік. Зловмисник спочатку погрожував представникам ЗМІ спалити їхню автівку, а потім почав нападати на них із колодою в руках.

У результаті одного із кореспондентів доставили до лікарні, де йому надали первинну медичну допомогу.

Слідчі Васильківського відділу поліції Київщини зареєстрували подію та розпочали кримінальне провадження за ст. 345 -1 (Погроза насильством щодо журналіста) Кримінального кодексу України.

Під час проведення оперативно-розшукових заходів співробітники Департаменту захисту інтересів суспільства і держави Нацполіції спільно із працівниками васильківської поліції встановили особу нападника. Ним виявився приватний підприємець, фірма якого і здійснювала видобуток піску на місці події. Наразі поліцейські проводять перевірку щодо законності видобутку зазначених корисних копалин.

Водночас зловмиснику повідомлено про підозру за ст.345-1 (Погроза насильством щодо журналіста) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк до п’яти років.

Досудове розслідування триває.