Три стадіони ЧС-2022 в Катарі приймуть матчі Ліги чемпіонів АФК

14 вересня поновлюється Ліга чемпіонів АФК, головний клубний турнір Азіатської конфедерації футболу, який був припинений в березні через боротьбу з поширенням COVID-19.

Матчі Західної зони АФК пройдуть в централізованому форматі в Катарі на чотирьох стадіонах, три з яких – арени чемпіонату світу 2022 в Катарі. Клуби з Узбекистану, Катару, Саудівської Аравії, ОАЕ, Іраку та Ірану розіграють путівку в фінал з переможцем Східної зони АФК, який відбудеться 19 грудня 2020.

Говорячи про важливість повернення футболу на континент, генеральний директор Оргкомітету ЧС-2022 Нассер Аль-Хатер зазначив особливі протоколи безпеки під час турніру для футболістів і всіх учасників.

«Це престижний турнір, і для нас велика честь провести його в Катарі. Ми раді, що від імені всіх людей, закоханих у футбол, ми зголосилися допомогти АФК і зіграли свою роль в поетапному повернення міжнародних матчів в Азії, – зазначив Аль-Хатер. – Спочатку ми дуже тісно працювали з Азіатською конфедерацією, Асоціацією футболу Катару і катарської Лігою зірок, щоб на кожному етапі – починаючи від прибуття команд до міжнародного аеропорту Хамад до переміщень між готелями, тренувальними полями і стадіонами – діяли спеціальні заходи, що забезпечують безпеку і здоров’я всіх учасників. На жаль, матчі поки будуть проходити без глядачів, проте ми віримо, що сила футболу зможе в будь-якому випадку об’єднати людей – біля екранів ТБ або в цифровому просторі».

Матчі Західної зони Ліги чемпіонів АФК пройдуть з 14 вересня по 3 жовтня на чотирьох стадіонах в Катарі, три з них – арени ЧС-2022: «Аль-Джануб», «Ед’юкейшн Сіті» і «Міжнародний стадіон Халіфа». Четвертою ареною турніру стане стадіон «Джассім бін Хамад».

«Проведення Ліги чемпіонів в Катарі стане ще одним важливим міжнародним турніром, який дозволить задовго до ЧС-2022 протестувати наші можливості і максимально підготуватися до цієї грандіозної події, – сказав Нассер Аль-Хатер. – Ми ще не відійшли від період літньої спеки, і для нас, зокрема, буде важливо продемонструвати інноваційні технології охолодження. Температура на стадіонах складе 18-24 градуси Цельсія».

Крім того, протягом турніру команди будуть також використовувати три тренувальні майданчики, побудовані для ЧС-2022. Це одні з ключових об’єктів інфраструктури майбутнього чемпіонату світу, створені відповідно до стандартів ФІФА.

«Компактний формат проведення означає, що команди під час перебування в Катарі зможуть базуватися в одному місці. Це позитивно позначиться на тренуваннях, дозволить скоротити час у дорозі, збільшити час на відновлення і має в результаті вплинути на якість футболу на полі», – підкреслив Нассер Аль-Хатер.