Єрмак: Україна пропонує чіткий план досягнення миру на Донбасі

Україна пропонує чіткий план дій для досягнення миру з конкретними датами виконання всіх домовленостей, які було зафіксовано під час останньої зустрічі лідерів “нормандського формату” в Парижі в грудні 2019 року.

Про це повідомив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак на зустрічі з послами країн “Великої сімки”.

“Ми надзвичайно вдячні за вашу підтримку й хочемо максимально прозоро та детально донести до вас позицію України і той алгоритм, за яким ми йдемо до мирного врегулювання військового конфлікту на Донбасі”, – наголосив він на початку зустрічі в понеділок, повідомляє прес-служба Офісу президента.

Єрмак зазначив, що кожне досягнення на шляху припинення війни, зокрема режим тиші, стало можливим саме завдяки підтримці країн G7.

Він також зазначив, що радники “нормандської четвірки” домовилися про проведення найближчим часом наступної зустрічі радників, що, на переконання Єрмака, дасть змогу наблизити проведення саміту лідерів “нормандської четвірки”.

Єрмак також зауважив, що для інформування українців про деталі переговорів і реалізацію плану дій щодо досягнення миру буде посилено комунікацію, учасники зустрічей на рівні радників і в ТКГ проводитимуть роз’яснювальну роботу, “щоб донести інформацію про те, що відбувається і що потрібно зробити всім разом, щоб в найкоротші терміни досягти миру”.

“Ми розуміємо, що спілкування, зокрема зі ЗМІ, дуже потрібне й важливе”, – констатував керівник ОП.

У зустрічі також взяли участь віце-прем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, міністр оборони Андрій Таран, перший заступник секретаря РНБО Руслан Демченко, представник України в робочій підгрупі з політичних питань ТКГ, народний депутат Андрій Костін.