Венедіктова: правоохоронці розслідують кілька проваджень щодо народних депутатів

На сьогодні українські правоохоронні органи ведуть декілька розслідувань, які стосуються народних депутатів. Про це сказала генеральний прокурор України Ірина Венедіктова на засіданні парламенту.

«Дійсно, в цій державі йде декілька справ – розслідувань по багатьох народних обранцях, і результати цих розслідувань ми побачимо. Ми або прийдемо до законних процесуальних рішень, або не прийдемо», – заявила вона, передає УНІАН.

Також Венедіктова наголосила, що не є нормальною ситуація, коли справи щодо депутатів обговорюються в пресі і складається враження, що нібито генеральний прокурор «намагається когось захистити, когось відбілити». «Абсолютно ні. Я хочу сказати, що я нікого не буду покривати, якщо є склад злочину і доказаний цей склад злочину, то конкретного депутата, з конкретним прізвищем буде притягнуто до відповідальності», – наголосила генпрокурор.

14 вересня заступник голови фракції «Голос» Ярослав Железняк виступив на засіданні Погоджувальної ради з пропозицією викликати до парламенту Венедіктову з приводу нібито вимагання хабара у 200 тисяч доларів одним з народних депутатів за ухвалення закону.

Позафракційний народний депутат Гео Лерос написав у Facebook, що нібито детективи Національного антикорупційного бюро викрили на хабарі помічника народного депутата Олександра Юрченка (фракція «Слуга народу»).

Депутат від «Слуги народу» Олександр Качура повідомив у Telegram-каналі, що Юрченко добровільно пише заяву про вихід із фракції «Слуга народу».