“Медіа Група Україна” оскаржить перемогу компанії Коломойського

“Медіа Група Україна”, яка належить олігарху Рінату Ахметову, заявила, що процедура проведення конкурсу з визначення управителя активами УМХ та його результати не відповідають нормам чинного законодавства, компанія оскаржить перемогу холдингу Коломойського.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

“Процедура, за якою відбувався конкурс, і, відповідно, його результати не відповідають нормам чинного законодавства. Як ми й наголошували раніше, перед початком конкурсу мала би бути проведена оцінка активів, що виставляються на конкурс, а учасникам конкурсу – представлена інформація про ці активи, на основі якої можна було б складати реальні бізнес-програми розвитку активів УМХ.

Тим більше, що критеріями, за якими АРМА обрало переможця, були саме “найбільш вигідні економічні умови управління активами”, про що й було повідомлено в офіційному прес-релізі Агентства”, – заявили в МГУ.

“Медіа Група Україна” намагалася скласти реальну та об’єктивну економічну програму розвитку активів УМХ. Саме з цією метою нами було надіслано офіційний запит до АРМА, в якому ми просили надати вичерпну інформацію щодо економічного стану активів, які були виставлені на конкурс.

Проте у відповідь ми отримали лише перелік юридичних осіб, наприкінці якого зазначалося: “Звертаємо увагу, що у розпорядженні АРМА відсутні додаткові відомості стосовно юридичних осіб, акцій (цінних паперів), майнових прав інтелектуальної власності на знаки для товарів і послуг, нерухомого та рухомого майна, поліграфічного обладнання та інші дані, зазначені у зверненні, оскільки наявність такої інформації не є обов’язковою умовою для прийняття в управління АРМА арештованих активів”, – йдеться у повідомленні.

У компанії вважають, що жоден відповідальний економіст чи фінансист на основі цієї інформації не став би складати бізнес-програму, яка має гарантувати динамічний розвиток цих активів, а за таких умов конкурс був проведений непрозоро і з порушенням чинного законодавства.

Зазначається, що “Медіа Група Україна” звертається до суду та оскаржуватиме дії АРМА.

У компанії вважають, що результати конкурсу мають бути скасовані.