Австрія і Україна мають різні погляди на будівництво газопроводу ”Північний потік-2”

Канцлер Австрії Себастіан Курц заявляє, що його країна та Україна мають різні погляди на будівництво газопроводу ”Північний потік-2”.

Про це Курц сказав у Відні на спільній прес-конференції з президентом України Володимиром Зеленським. Трансляція заходу велась на Facebook-сторінці Офісу президента.

«Я хотів би сказати, що як і я, так і пан президент України можливо трохи під іншим кутом розглядаємо будівництво Nord Stream-2, тому що ми вважаємо, звичайно, що диверсифікація в економіці – це завжди позитивний фактор, і використання різних маршрутів для транспортування енергоносіїв. Але ми завжди не забуваємо, що поряд з політичним аспектом є й економічний аспект», – сказав Курц.

Курц зазначив, що з друзями треба відкрито говорити на будь-які теми, навіть якщо співрозмовники мають протилежні позиції.

«Ми з паном президентом у нашій особистій розмові це питання трохи з`ясували, і я вважаю, що між друзями важливо відкрито говорити на будь-які теми, навіть якщо ви дотримується зовсім протилежних або дещо різних поглядів», – додав він.

Нагадаємо, роботи по будівництву “Північного потоку – 2” в даний час припинені через американські санкцій щодо європейських підрядників, що вступили в силу в грудні 2019 року. Вони передбачають заборону на в’їзд в США для представників цих компаній і заморозку будь-яких активів на території країни.

“Північний потік – 2” повинен бути прокладений по дну Балтійського моря паралельно з уже існуючим “Північним потоком”. Країни, через територіальні води яких проходить новий газопровід (Фінляндія, Швеція, Німеччина, Данія), дозволили прокладку труб. США і ряд європейських держав виступають проти спорудження газопроводу. На їхню думку, він підсилить залежність Європи від поставок російського газу.