Динамо обіграло АЗ і пройшов у раун плей-офф Ліги Чемпіонів

Переможця дуелі визначав лише один поєдинок, який командам волею жереба випало провести в Києві.

Напередодні матчу Динамо провело в новому сезоні три офіційні ігри, тоді як АЗ – лише одну. Алкмарци стартували в Лізі чемпіонів на один раунд раніше – в овертаймі вибили Вікторію Пльзень (3:1).

У першому таймі команди діяли обережно, тому багато моментів не створили. АЗ більше володів ініціативою, особливо в середині 45-хвилинки. Проявляв активність Боада і навіть відправив м’яч у сітку, але перед цим Гюдмюндссон випустив сферу за межі поля. На початку поєдинку не вдалося як слід пробити з гарної позиції де Віту. Динамо свій момент отримало перед самою перервою, коли розстрільний удар Буяльського заблокував Влар.

На початку другої половини зустрічі киян пробачив Стенгс – його удар застав Бущана зненацька, але м’яч пролетів повз ближнього кута. А в наступній атаці Динамо несподівано відкрило рахунок: Буяльський підловив Мідтше на помилку поблизу штрафної голландців і віддав на вільного Родрігеса, який впевнено переграв Бізота.

Гості виявилися в невеликому ступорі, ніж могли скористатися біло-сині. На 60-й хвилині Супряга після сольного проходу вийшов один на один, але Бізот виручив. Незабаром молодий форвард киян не зумів як слід пробити після прострілу де Пени.

Ближче до кінця поєдинку Арне Слот пішов ва-банк, посиливши атаку. Однак АЗ так і не вдалося засмутити киян в цей вечір. Можна відзначити хіба що удар Ідрісса вище воріт. Динамо запам’яталося напівмоменти Буяльського, коли ніхто з партнерів не відкрився під удар. Два шанси забити мав де Пена, але в одному випадку голландців врятував воротар, а в другому уругваєць не потрапив у ворота.

А на 86-й хвилині Динамо нарешті скористалося вільними зонами. Родрігес отримав м’яч праворуч, віддав на зробив ривок Кендзьору. Навіс поляка рукою зачепив Бізот, але ігровий снаряд відлетів точно на голову Шапаренко, який вразив порожні ворота. Микола провів якісний матч і був винагороджений забитим голом.

АЗ могло розмочити рахунок, але Бущан зробив неймовірний сейв після удару де Віта, а Боада добив в поперечину. Пізніше хороша можливість виникла у Родрігеса, але м’яч пролетів над поперечиною. У доданий час повз ворота пробив Караваєв. У підсумку підопічні Луческу утримали перевагу.

Таким чином столичний клуб успішно стартував в єврокубковому сезоні. У раунді плей-офф Динамо битиметься з кращим в парі Гент-Рапід Відень. Ця стадія складатиметься з двох поєдинків: перший біло-сині проведуть на виїзді 22/23 вересня, а у відповідь – вдома 29/30 вересня.

Ліга чемпіонів. 3-й раунд кваліфікації

Динамо – АЗ – 2:0 (0:0)

Гол: Родрігес (49, Буяльський), Шапаренко (86).

Динамо: Бущан – Кендзьора, Забарний, Миколенко, Караваєв – Буяльський (Андрієвський, 79), Сидорчук, Шапаренко (Ледньов, 90 + 1) – Родрігес, Супряга (Вербич, 74), де Пена.

АЗ: Бізот – Свенссон, Влар (Сугавара, 79), Копмейнерс, Вейндал – Класі, де Віт, Мідтше (Дрейф, 66) – Стенгс, Боада, Гюдмюндссон (Ідрісса, 56).

Попередження: Буяльський, Родрігес, Кендзьора – Стенгс, Класі, Ідрісса.