США почали випробування дослідного зразка винищувача нового покоління

Сполучені Штати приступили до випробувань досвідченого зразка винищувача-бомбардувальника наступного покоління.

Про це повідомив у вівторок у своїй електронній версії тижневик Defense News.

Він посилається на інформацію, отриману від помічника міністра ВПС США із закупівель, технологій і логістики Уїлла Ропера. “Ми вже побудували і підняли в повітря в реальному світі повномасштабну демонстраційну модель, і ми побили при цьому рекорди, – заявив Ропер в інтерв’ю Defence News 14 вересня. – Ми готові побудувати летальний апарат наступного покоління таким чином, якого ніколи раніше не було”.

Як наголошується в публікації, “майже всі деталі”, що стосуються нового літака, будуть залишатися засекреченими, оскільки мова йде про розробку в рамках цілого сімейства військової техніки, включаючи космічні і безпілотні літальні апарати, а також комп’ютерні системи, призначені для завоювання переваги в повітрі. Ропер відмовився уточнити, скільки прототипів нового літака вже піднімалося в повітря, коли саме і де, які компанії американського військово-промислового комплексу займаються виробництвом цієї техніки. Крім того, він не став пояснювати, пілотованої або безпілотної є нова система, для вирішення яких основних завдань вона створюється, які її основні льотно-технічні характеристики.

За твердженням Ропера, ВПС США фактично довели, що в стані всього приблизно через рік після завершення аналітичної частини роботи підготувати прототип винищувача нового покоління і почати його випробування.